smart2
laag
laag2
laag 3
laag 4

Het symposium De Dochters van Eva is een initiatief van de Nederlandse Genealogische Vereniging afdeling Betuwe!

Over de NGV

De NGV, de grootste vereniging in Nederland gericht op familiegeschiedenis, telt circa 6.500 leden en bestaat al meer dan 70 jaar. Leden die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van hun familie, die enthousiast kunnen verhalen over grootse of juist minder bekende daden van eerdere generaties. Het zijn mensen die inventief kunnen omgaan met de informatie die beschikbaar is en geduldig zoeken in de archieven tot ze weer een nieuwe aanwijzing gevonden hebben. Ambassadeurs van familiegeschiedenis die er voor zorgen dat familieverhalen niet verloren gaan.

Genealogie of stamboomonderzoek

Genealogie is onderzoek doen naar de geschiedenis van je voorouderlijk geslacht en de oorsprong van je familienaam. Het doen van familie-onderzoek is, gezien ook de groeiende populariteit, een boeiende waardevolle vrijetijdsbesteding, waarbij iedereen probeert de eigen stamboom samen te stellen door voorouders en verwanten te traceren. Je bent als het ware een detective op zoek naar sporen van je familiegeschiedenis

Ons vlaggenschip: Gens Nostra/Heraldisch Tijdschrift

Zesmaal per jaar verschijnt ons magazine Gens Nostra, waarin geïntegreerd het Heraldisch Tijdschrift. Gens Nostra is een forum voor genealogische artikelen in de breedste zin van het woord. Het kunnen familiegeschiedenissen zijn, opgehangen aan een stamboom, of biografi eën van voorouders, of het verslag van een genealogische zoektocht: het gaat om het verhaal dat de data vertellen. Daarnaast verschijnen er in Gens Nostra artikelen over methoden van en hulpmiddelen bij genealogisch onderzoek, zoals computergenealogie, DNA-onderzoek, interpretatie van bronnen, enz. Tenslotte publiceert Gens Nostra in de rubriek “Portret” oude familiefoto’s met een interessant verhaal erbij.

Hulp aan leden - onze afdelingen

Om onze leden zo goed mogelijk van dienst te zijn hebben we door het hele land heen ruim 20 afdelingen. Deze afdelingen verzorgen bijeenkomsten, cursussen, lezingen, voorouderspreekuren etc. Niet alleen leden, maar ook niet-leden zijn hier altijd welkom. De afdelingen geven allemaal op periodieke basis een afdelingsblad uit, waarin interessant genealogisch nieuws uit de regio en de afdelingsagenda

Lid worden?

Als lid van de NGV geniet je vele voordelen.

  • De NGV is een vereniging van leden, voor leden. We werken uitsluitend met (heel veel) vrijwilligers; je contributie komt geheel ten goede aan dienstverlening aan en informatie voor onze leden.
  • Je wordt gratis ingedeeld bij een van onze afdelingen of werkgebieden; zij kennen en hebben toegang tot alle “insider” bronnen en publicaties in die regio, informatie die vaak nergens anders te vinden is
  • In ons Informatiecentrum in Bunnik kun je zoeken in onze unieke bibliotheek bestaande uit zo’n 16.000 boeken m.b.t. genealogie en heraldiek, heel veel genealogische en heraldische tijdschriften uit binnen- en buitenland, stambomen etc. Je kunt je er ook laten helpen door een van onze experts.
  • Via onze website kun je zoeken in ± 900.000 bidprentjes, 18,2 miljoen rouwadvertenties en in contact komen met andere leden, die met (ongeveer) hetzelfde onderzoek bezig zijn als jij.
  • Je kunt altijd een beroep doen op een van de tientallen experts op het gebied van familiegeschiedenis om je met welke vraag dan ook verder te helpen. Ongeacht of het gaat over onderzoek in het buitenland, heraldiek, computergenealogie, DNA, documentatie, software, oude handschriften enzovoort.
  • Je kunt zowel bij de afdelingen als landelijk cursussen bijwonen en bijeenkomsten bezoeken, waar je kunt leren hoe je start met familieonderzoek. Maar ook informatie kunt krijgen over heel veel andere genealogische, heraldische en andere onderwerpen. En waar je mensen met dezelfde passie als jij ontmoet.
  • De contributie is gering: voor € 3,75 per maand* ben je lid van de vereniging én van een afdeling naar keuze en krijg je ook nog elke twee maanden ons interessante magazine Gens Nostra en het Heraldisch Tijdschrift in de bus. Als je ervoor kiest om Gens Nostra en het Heraldisch Tijdschrift via onze website te lezen dan betaal je slechts € 3,- per maand*.

* Eenmaal per jaar vooruit te voldoen. Naar rato van het lopende jaar, daarna wordt de jaarbijdrage van € 45 of € 36,- in het 1e kwartaal gefactureerd.

Kortom: met een NGV-lidmaatschap heb je je familiegeschiedenis sneller en vollediger in beeld!